Nucile!.. o buna sursa de proteine ! .GRĂSIMI BUNE
Unele dintre cele mai bune grăsimi provin din nuci. Acestea constituie o sursă convenabilă de proteine, fibre şi grăsimi pozitive – şi care rămân cu voi, ajutându-vă să vă controlaţi zahărul din sânge şi apetitul. Food and Drug Administration au eliberat în 2003 un comunicat de sănătate calificat, care spunea că consumul a 43 grame de nuci pe zi (cam o mână plină) ar putea reduce riscul de boli cardiace. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea grăsimilor din nuci sunt mononesaturate şi polinesaturate, prin urmare reduc nivelul de LDL, aşa-numitul colesterol rău. Anumite nuci sunt totuşi mai bune decât altele. Iată câteva recomandări: nucile sunt foarte bogate în acidul gras omega-3 ce este pe bază de plante. Arahidele au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că sunt digerate lent şi ajută la menţinerea unui nivel echilibrat al zahărului din sânge. Migdalele sunt bogate în vitamina E, un antioxidant puternic. O porţie oferă 35 la sută din doza recomandată de vitamina E.