Ceaiul Verde

Despre ceaiul verde si beneficiile acestuia !

Ceaiul verde

De mai bine de 1000 de ani , ceaiul verde a fost consumat in cantitati mari in China si a devenit o parte importanta a culturii japoneze, fiind folosit de Calugarii budisti pentru ai ajuta sa ramana calmi in timpul orelor lungi de meditatii. Frunzele de ceai verde sunt crescute la umbra  pentru a creste continutul de clorofila. Aceste frunze bogate in clorofila sunt atent culese , uscate si macinate , rezultand o pudra de culoare verde.

Istoria si cultivarea ceaiului verde este foarte interesanta , dar ceea ce conteaza cel mai mult pentru amatorii de sanatate , este continutul sau antioxidant. O cana de ceai verde are la fel de multi antioxidanti, cat 10 cesti din ceaiul regulat,  6,2 mai mult decat fructele de padure Goji , de 7 ori mai mult decat ciocolata neagra , de 17 ori mai mult decat afinele salbatice si de 60,5 ori mai mult decat spanacul.

Ceaiul verde contine antioxidanti puternici numiti catehine , care ajuta la distrugerea radicalilor liberi din organism. Cel mai puternic catehin care se gaseste in ceaiul verde este EGCG (  epigallocatechin galat ) , si este considerat a fi un puternic anti-carcinogen.

Unul din locurile din lume in care oamenii traiesc cel mai mult  este Okinawa Japonia si este locul unde se consuma in mod regulat ceaiul verde.

Ceaiul verde este consumat in cantitati mari in Japonia , dar a castigat rapid popularitate in intreaga lume , din cauza capacitatii sale de a combate inflamatia , de a distruge radicalii liberi si de a incetinii imbatranirea.

Un studiu facut in 2011 si prezentat in Jurnalul American de Nutritie Clinica , a demonstrat ca administrarea de bauturi cu extract de ceai verde , a redus semnificativ colesterolul seric total si LDL .

Un alt studiu aparut in Jurnalul American de Nutritie Clinica , a demonstrat ca extractul de ceai verde bogat in catehine , are proprietati termogenice si promoveaza oxidarea grasimilor , ajutand in felul acesta la pierderea in greutate.

Sa constatat că, consumul de ceai verde a crescut termogeneza (rata organismului de a arde calorii) de la 8-10% la 35-43% , din rata de energie consumata zilnic.

Un alt studiu a demonstrat ca dupa ce s-a consumat ceai verde , arderea grasimilor pe timpul antrenamentelor , a fost cu 25% mai mare.

Ceaiul verde contine L-teanina si este un aminoacid cu proprietăți psihoactive, capabile de a induce activitatea undelor alfa din creier , ajutand in felul acesta la reducerea stresului , reducerea presiunii arteriale si cresterea capacitatii de concentrare.

Frunzele de ceai verde conțin un nivel ridicat de fibre dietetice ușor absorbabile care au capacitatea de a usura constipatia si a stabiliza nivelul de zahar din sange.

Pentru relaxare si revigorare , incercati sa consumati cate o ceasca de ceai verde dimineata sau la pranz sau inaintea exercitiilor fizice cu 30 minute.

Ceaiul verde este un substitut ideal pentru cafea, insa fara riscul de accidente vasculare, stari de agitatie crescuta sau dureri de cap.

Nota:

Nu adaugati pulbere din ceai verde in apa clocotita deoarece va avea un gust foarte rau. Se fierbe apa si se lasa 5 minute dupa care se adauga ceaiul verde.